www.shetlandschaap.nl


Onze shetlandschapen

shetlandram
Greg

Greg van de HofseweideDe ram van onze kleine kudde is Greg. Hij is geboren op 22 maart 2007. De kleur van zijn vacht is zwart catmoget. Hij is nog wat klein van stuk maar zal mogelijk nog wat uitzwaren. Greg heeft een prettig karakter. Alle ooien zijn door hem gedekt. De lammetjes worden april 2008 verwacht. Alleen Elly is waarschijnlijk later gedekt. Elly is een dochter van Julius uit 2007.
Stamboom van Greg.


DollyDolly is onze prima donna. Het shetlandschaap met sterallures. Wij zijn er om haar te behagen. Als ze geen aandacht krijgt blèrt ze de oren van ons hoofd. Maar ze is ook ontzettend lief en aanhankelijk. Dolly is de directrice van de kudde.

shetlandooi
Dolly
shetlandooi_02
Babet

BabetBabet is de oudste van de ooien en heeft het eerste lam geproduceerd van onze kleine kudde. Babet heeft veel vertrouwen in ons; we mogen gewoon van haar het lammetje vasthouden. Ze maakt zich niet druk en is een voorbeeld voor de jonger ooien. Ze is een "verstandig" schaap.


DagmarDagmar heet in de wandelgangen Morena. Dagmar is duidelijk schuwer dan de ander ooien. Ze is de jongste van het stel en nog niet gedekt.

shetlandooi
Dagmar
shetlandooi_04
Dita

DitaDit is eigenlijk het lieve en rustige type. Ook aanhankelijk maar iets voorzichtiger dan Dolly. Niet zo brutaal en overdreven aanwezig.

shetlandooi Elly
Elly

Elly(2007)


Stambomen van onze shetlandschapen
Foto's © 2007 Janneke Vreugdenhil