hondenpage fotoblog hondenfoto`s
goldenretriever puppyfoto`s
hondenfotografie grappige
shetlandschaap

Fotografie © Janneke VreugdenhilUpdate van de onderstaande tekst:
Inmiddels fotografeer ik met de Nikon D300.

De afgelopen twee jaar ben ik heel wat honden tegen gekomen tijdens het uitlaten van Duke. De gemaakte foto's zijn vooral snapshots gemaakt met mijn Fuji digitale instant-camera. De eigenaars vonden het leuk om de foto te voorzien van wat informatie. Toen is "Buurthonden" ontstaan.

"Buurthonden"

Duke Destiny af a Bed of Roses

Snap  Mechelse Herder

Snap

Luna Engelse Bulldog

Luna

Jamie adoptiehond Spanje

Jamie

Golden retriever Tibbe

Tibbe Golden Retriever

Golden retriever Boy

Boyke Golden Retriever

Bas een asielhond op leeftijd

Bas: Asielhond op leeftijd en een beetje wantrouwend.

Rosa
Ras:Type Italiaanse brack

Meer foto's van Rosa


Rosa is gevonden in Toscane in een plastic tas bij de camping. Zij was toen 6 weken oud en moest dag en nacht om de twee uur vloeibaar eten hebben en uitgelaten worden. Zo werd Rosa netjes een groot hondje dat toen wij thuis kwamen al zindelijk was. Inmiddels is zij 12 jaar oud en gezond. Het is een hond die haar maatjes heeft, daar gaat ze voor door het stof. Ander honden zijn matig en gaat ze uit de weg met veel geblaf en gegrom.
Rosa: Puppie's vind ik heel matig. Aan de riem gaat alles prima, dan ben ik veilig. Ik loop vaak en veel, alleen met slecht weer blijf ik zitten en weiger ik verder te gaan. Mijn deken in de mand is mijn favoriet en daar wil ik warm onder liggen, anders geef ik een concert zodat dit wel gebeurd. Om het uur vraag ik de aandacht want dan wil ik aangehaald worden. Bij nood of niet voldoen aan mijn wensen zoek ik troost bij Molly de kat en vertel haar hoe zielig ik ben. Het vrouwtje is nummer 1 bij mij, de baas is een leuk personeelslid die er een beetje bijhangt.

Oh ja, dat was ik vergeten, mij personeel heeet Jan en Ietje Bloks van de Rontgendreef

Tommy
Ras:

Hallo Allemaal,

Ik ben Tommie en ik kom uit het asiel. Ze hebben mij in Middelburg op 24 december 2005 aan een boom gevonden met mijn kleedje en mijn speeltje. Ik was moederziel alleen. Gelukkig mocht ik mee naar een asiel zodat ik niet eenzaam en alleen de kerst hoefde te vieren.
Op 11 januari ben ik opgehaald door mijn bazin met haar ouders (mijn oppas) plus hun hond Dixie. Dolblij dat ik was want ik mocht lekker aan de wandel en hoefde niet meer in een koude kennel te zitten. Ik wist eigenlijk nog helemaal niet wat een hond zijn in hield maar dat hebben zij mij allemaal wel geleerd. Wat ik helemaal geweldig vind is trainen voor school en spelen doe ik graag maakt eigenlijk niet uit met wat. Bij ons thuis wonen ook nog een kat genaamd Tijger en een stel cavia's. Die zou ik voor geen goud willen missen omdat ik ze heel erg lief vind. Ik probeer weleens met ze te spelen maar dat snappen ze niet. Andere honden, vreemde mensen...mmm wat kan ik van ze verwachten. Kinderen kende ik niet. Ik probeer steeds meer vertrouwen in te krijgen en ik krijg daar veel steun van mijn baasjes bij. Als mijn baasjes moeten werken hoef ik gelukkig nooit lang alleen te zitten want dan mag ik naar Dixie toe. Wat een geweldige uitjes heb ik daar zeg, spelen, snoepen en wandelen echt een paradijs. Mijn baasjes zijn aan het regelens dat ik agility kan gaan doen want ik kan rennen als de beste...er is er geen die mij er uit kan lopen! Ik heb van mijn oppas gehoord dat ik heel slim ben en zij kan het weten!! Daar ben ik dan ook heel trots op. Verder ben ik dol op zwemmen als ik het maar eventjes het idee krijg dat ik het warm heb, plons, zo het water in. Oh ja, ik moet niet vergeten te zeggen dat ik heeel hard kan blaffen, oorverdovend. hihi. Volgens mij kennen jullie mij nu alweer een stukje beter, of niet soms?

Poot van Tommie

Naam
Ras:

Twister
Ras: Berner Sennenhond

Meer foto's van Twister

Brady
Ierse Waterspaniel

Brady is 4 jaar bijna 5 jaar oud, is ontzettend eigenwijs (een eigenschap van het ras trouwens) en heeft het niet zo op reuen. Zeker niet als ze net zo groot of groter zijn dan hij zelf. Behalve zijn grote broer Silvry onze Briar, die twee zijn vier handen op één buik. Ze kunnen niet zonder elkaar. Ze spelen samen vooral met de bal, touwtrekken met elkaar en ze verzorgen elkaar. Silvry wordt altijd door Brady (droog) gelikt als hij in de regen heeft gelopen of heeft gedronken. Als ik Silvry wil borstelen helpt Brady wel even mee. Als ik het zat ben, zet ik hem de deur uit en dan gaat hij staan jammeren en praten (het is een echte praathond), net zo lang tot hij er weer bij mag.
Als echte reu is hij echter wel helemaal gek van teven. Zelfs zo erg dat hij mij onderuit haalt als hij z'n lievelingsteven of loopse teven tegenkomt. De grootste hobby's van Brady zijn wel zoals ik al zij ballen, maar ook allerlei andere spelletjes zoals zoeken van verstopte voorwerpen. “Helaas” is hij erg slim en na één keer weet hij het wel en gaat dan wat ze noemen voorwerken. Dat houdt in dat hij al gaat voor hij het commando krijgt, dit probeert hij ook altijd met trainen. Het gevolg is dat je constant iets nieuws voor hem moet verzinnen en met trainen nooit tweemaal achter elkaar dezelfde volgorde van commando's moet volgen maar hem altijd een beetje moet misleiden.
Met ballen krijgen ze een beloning als ze de bal aangeven, wat inhoud dat hij ook altijd graag de bal van Silvry nog een keer voor je opraapt. Je weet maar nooit of er nog iets tegenover staat. Een echte spaniel dus, altijd honger. Verder heeft hij nog twee dingen die hij graag doet en dat is zoals iedere hond altijd mee en vooral 's avonds heerlijk kroelen !!

Silvry
Ras: Briard

Nikai
Ras: Landseer E.C.T.

Barat
Ras: Vizsla

Dit zijn Barat en Lanyka, 2 draadhaar vizsla's. Barat is een reutje van bijna 3 jaar, Lanyka is een teefje en nu 4 maandjes oud. Allebei zijn ze dol op aandacht en vooral buiten is balletje apporteren favoriet. Ook is Barat dol op teefjes, andere reutjes moeten eerst even "gekeurd" worden. Lanyka vindt de hele wereld nog leuk en interessant.
Groetjes en een pootje van barat en Lanyka.

Meer foto's van Barat en Lanyka

Lanyka "zusje" van Barat
Ras: Vizsla

Dancer 15 februari 2007
Ras: Witte herdershond

Baily, geëmigreerd naar Noorwegen

Yob
Ras: Golden Retriever

Yob zijn volledige naam is Treasure Yob from the Go-Getters. Hij is op 13 mei 2004 in Bergeijk geboren. Hij komt uit een nest van 10 pups, 3 teefjes en 7 reuen.
Petra ( de fokster ) noemde hem de sukkel uit het nest. Wij hebben hem op 3 juli 2004, hij was toen 7 1/2 week, meegenomen naar huis.
Het opvoeden ging eigenlijk ( achteraf ) best wel snel en goed. Hij was al binnen 1 1/2 week zindelijk en erg leergierig.
Ik heb 3 gehoorzaamheidscursussen, de cursus kalmerende signalen en een speurcursus met hem gedaan. Yob vond dit alles helemaal geweldig.
Yob dankt zijn naam aan onze vorige hond, ook een Golden Retriever ( Boy). Boy was een fantastische hond en hij is bijna 13 jaar geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we de naam omgedraaid.
Yob wordt in mei alweer 3 jaar, het is een heerlijke, vrolijke en vooral ontzettend lieve hond. We kunnen ons het leven zonder hem niet meer voorstellen. We zijn erg blij met hem Hij is een waardige opvolger van Boy. We hopen nog heel lang van hem te kunnen genieten.

Groetjes van Joseé, Marisca en een knuffel van Yob.

Yob's Page

Zoë
Ras: Heidewachtel

Deze foto van Zoë is het visitekaartje van de website Von Beers Freunde

Brenda
Ras: Border collie

Ik ben Brenda en ben geboren in Gouda op 13 Februari 2002. Ik ging al na 8 weken naar mijn baasje en daar wandel ik veel mee. ik ben gek op een balletje, daar kan je me altijd mee zien spelen. Ik ga ook altijd overal mee naar toe, ook met vakantie,en dat vind ik allemaal heel leuk. Groetjes van Brenda.

Ik ben Keeske ik ben een echte Belg (ja, met een hoofdletter).
Als pup verbleef ik de eerste 4 maanden van mijn leven in een dierenwinkel. Niemand wilde mij kopen, daarom werd ik verplaatst naar een asiel. Daar had ik een iets beter leven omdat ik bij de eigenaar in huis mocht wonen. Hij heeft mij ook een beetje opgevoed, maar ik heb daar weinig contact met mensen gehad.
8 maanden oud was ik toen ik werd opgehaald door Bob en Adelheid en was wel erg nerveus toen wij daar wegreden en met een knal achteruit tegen een paal aanreden. Daarna volgde ook nog een lange autorit.
Bij aankomst op een voor mij vreemde plaats werd ik een huis binnengedragen omdat ik zelf niet door de deur durfde. Binnengekomen probeerde ik mij in alle hoeken te verstoppen. Er werd mij wel steeds een lekkernij voor de neus gehouden, zodat ik wel langzaamaan dichter bij durfde te komen. Nu, na bijna 4 jaar in Nederland voel ik mij aardig thus. Ik heb wel zoveel zelfvertrouwen dat ik wel eens ongehoorzaam ben. Bob en Adelheid laten mij toch niet in de steek. Soms doen ze net alsof ze boos zijn, maar dat menen ze toch niet. Ik krijg ook nog eens zo veel te eten dat ik soms de helft laat staan.
Wat andere honden betreft heb ik zo mijn voorkeuren. Loopse teefjes zijn altijd favoriet, reuen accepteer ik soms of ik negeer ze gewoon en pubs mogen niet te wild om mij heen springen, dan brom ik maar een beetje (dat hoort bij de opvoeding), ze vinden het zo leuk om in mijn dikke vacht te hangen.
Zo, nu weten jullie iets van mij achtergrond.
Een poot (en dat is bijzonder) van Keeske

Keeske
Ras: Keeshond

Nynka
Siberische Husky

Ninka is een hele lieve Husky. Ze heeft een uitgesproken voorkeur voor de mannen hondjes. Ze kust regelmatig alle mannen in de buurt. Duke en Perro weten er alles van. Graag lust ze koekjes en snoepjes en vindt het geen probleem om dat zelf uit je jaszak te pakken. Ninka is niet zo gek op vuurwerk en ballonen. Ze gaat dan gewoon het liefst weer in haar eentje naar huis. Kortom: Ze is onze lieve en grappige husse puss.
Poot van Ninka en
Groetjes Natalie

Perro´s verhaal

Ido is een labrador van anderhalf jaar oud, blond en een echte "werker". Als hij éénmaal met een steen aan de haal gaat dan doet hij dat deze hele wandeling. Duiken, door de vis rollen, in de vieze sloten banjeren, hij doet het allemaal. Ik kreeg 'm als allochtoon, hij is in Polen geboren en kwam uit een Pools gezin. Hij was toen 7 maanden en verstond mij niet, dat was wel zielig, maar in middels is hij ingeburgerd en hoort helemaal bij het gezin. Groetjes Stella.

Home


Alle foto’s © Janneke Vreugdenhil
Deze weblog is powered by Argeweb